O posestvu

Po večletni skupni poslovni poti sva se leta 2006 lotila novega podviga, kjer je pot narekovala strast do vina, zgodovine in narave. Na z makijo poraščenem in skalnatem savudrijskem rtu, kjer ponekod zemlja še nikoli ni bila obdelana, sva našla prostor, kjer se je v prihodnjih letih najina ideja z naravo združila v eno. Poleg izjemne lege naju je prepričala posebnost območja, saj bližina morja ustvarja posebno mikroklimo, suho in vetrovno, ki močno zmanjša količino padavin, kar je ugodno tako za trte kot tudi za zdravo rast oljk.

Na trg smo vstopili leta 2016, in sicer z vinom Monterosso Malvazija 2015 ter večkrat nagrajenim ekstra deviškim oljčnim oljem Monte Rosso. Maja 2017 je na trg prišel Monterosso Nero 2015 iz trte sorte montepulciano, jeseni pa so iz kleti priromale prve steklenice penečega vina Monteclassico.

Naše poslanstvo je ustvarjati vrhunske proizvode in doživetja v zgodovinsko bogati in geografsko enotni regiji Istra.

EKIPA

Davor Dubokovič

Davor Dubokovič

»Vsakič, ko se sprehajam po posestvu, se zavem, zakaj sem šel v to zgodbo s srcem in dušo ter pri tem pogosto preskočil razum.« 

Monte Rosso mi je dobesedno spremenil pogled na svet. Iz neprehodnega posestva smo včasih tudi z golimi rokami odstranjevali kamenje in makijo. Praktično iz nič smo ustvarili vse to, kar vidite danes. Hvaležen sem za odlično ekipo, ki z mano deli vizijo in skrbno ureja posestvo ter skrbi za zdravje dreves, ki dajejo visokokakovostne plodove.

Uroš Gorjanc

Uroš Gorjanc

»Če bi mi okoliščine dopuščale, bi se za stalno preselil sem in se ukvarjal z delom na posestvu.«

Naša vizija je, da Monte Rosso postane sinonim za proizvode najvišje kakovosti, ki se bodo uveljavili na mednarodnem trgu. Posestvo Monte Rosso pa bo namenjeno sproščanju v tipičnem istrskem nasadu oljk, trt in sadnega drevja ter uživanju v izdelkih, ki jih daje zdravilnih mineralov polna rdeča zemlja.

Raul Calcina

Raul Calcina

»Ponosen sem, da sem dobil edinstveno priložnost, da lahko sodelujem pri tako razsežnem projektu od samega začetka.«

Sem Istrijan, kar pomeni, da sem odraščal v okolju, kjer so se že zgodovinsko prepletale hrvaška, slovenska in italijanska kultura. In to je Monte Rosso. Projekt, ki spoštuje kulturno zapuščino ozemlja. Naše vino se namreč ustvarja v bližini posestva, vendar v Italiji, pri priznanem zamejskem vinarju Ediju Kante.

NAŠE VREDNOTE

Povezovanje

Povezujemo tri dežele iz geografsko enotne regije. Spoštujemo multikulturno področje in sožitje hrvaške, italijanske in slovenske kulture.

Odgovornost do narave

Smo odgovorni do narave, jo spoštujemo in jo ohranjamo v svoji prvinski lepoti.

Razvoj

Prispevamo k razvoju regije in ustvarjamo nova delovna mesta ter dajemo vasi novo življenje.

Kakovost

Brezkompromisno stremimo k najvišji kakovosti naših proizvodov.

Strast

Vsi kreatorji znamke Monte Rosso ustvarjamo s strastjo od samega začetka, ko smo iz kamna in grmičevja ustvarili čudovite nasade oljk, trt in sadnega drevja.

Monterosso d.o.o.
Poljska pot 4, 1000 Ljubljana

+386 41 384 544

prodaja@monterossoistra.com

Posestvo Monte Rosso
   

© Monte Rosso 2018 | Vse pravice pridržane | Izdelava spletnih strani: www.splet99.net